logo songteksten.net

Tour Ryan Adams afgezegd na misbruikaantijgingen

LONDEN - De tournee van Ryan Adams door Groot-Brittanniƫ en Ierland gaat niet door. Alle concerten zijn afgelast, zo heeft Ticketmaster bekendgemaakt. Een reden wordt niet gegeven, maar Britse media geloven dat de recente aantijgingen van seksueel ongewenst gedrag aan het adres van de zanger er alles mee te maken hebben.

Veel bezoekers die kaartjes hadden gekocht voor een van zijn shows, wilden er van af en zochten contact met de ticketverkooppunten om hun geld terug te krijgen. Dat lukte echter niet. Donderdag meldde The Royal Albert Hall, een van de zalen waar Adams te zien zou zijn, nog dat de tour van Adams 'gewoon' zou doorgaan en dat bezoekers daarom geen geld terug konden krijgen.

Half februari deden zeven vrouwen, onder wie zijn ex Mandy Moore, een boekje open over het gedrag van Ryan Adams. De zanger bood volgens deze vrouwen jonge talenten hulp aan om hogerop te komen, maar daarvoor moesten ze hem wel seksuele diensten verlenen. Weigerden ze dit, dan stopte hij met zijn hulp, aldus de beschuldiging. Een van hen zou destijds nog maar een meisje van 13 jaar zijn geweest.

Eerder maakte Universal, de platenmaatschappij van Adams, al bekend dat de release van zijn nieuwe album is uitgesteld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren