Ali B geeft concert voor ouderen in AFAS Live

Door ANP, maandag 4 maart 2019 19:42, bron: ANP

AMSTERDAM - Ali B gaat een concert organiseren voor eenzame ouderen in concertzaal AFAS Live in Amsterdam. Dit vertelde hij maandag in de uitzending van De Wereld Draait Door.

"Ik was nog niet zo lang geleden voor The Voice op pad en bezocht met een van mijn talenten een zorgcentrum aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Bij de ingang zat een vrouw in een rolstoel die me vroeg 'wil je alsjeblieft een rondje met me lopen? Niemand wil een rondje met me lopen'. Dat tekende haar eenzaamheid. We hebben toen het liedje 'Geef mij maar Amsterdam' voor haar gezongen. En zij zingt mee! Het ontroerde mij."

Een vriend van Ali B bracht hem op het idee een concert voor eenzame ouderen te organiseren. "In het zorgcentrum viel alles op zijn plek. Ik heb AFAS gebeld met het voorstel een groot concert te organiseren voor die doelgroep, voor alle mensen die geen bezoek krijgen. Een volle AFAS en dan gaan we allemaal oude liedjes voor ze zingen. AFAS heeft daar positief op gereageerd. "Je wilt gewoon nut hebben. Als je zingt voor die mensen heeft het gewoon nut."

Een datum voor het concert is nog niet bekend.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren