logo songteksten.net

Extravagante Grace Jones heeft glans niet verloren

(Novum) - Grace Jones heeft woensdag het festival The Hague Jazz in het Haagse Kyocera Stadion indrukwekkend geopend. De inmiddels 63-jarige zangeres liet er geen misverstand over bestaan dat ze ondanks haar leeftijd nog steeds een spectaculaire show kan neerzetten.

Jones, even extravagant en mysterieus als tijdens haar hoogtijdagen, trok haar volledige repertoire uit de kast. Het ex-model, nog steeds strak in het vel, bracht enkele nummers van haar laatst verschenen album Hurricane (2008) ten gehore, maar trakteerde het publiek ook op klassiekers. Nostalgisch werk als La Vie en Rose, I've Seen That Face Before en de Roxy Music-cover Love Is The Drug kwamen voorbij.

Door de kille tent en matige akoestiek duurde even voordat de Jamaicaanse zangeres het publiek enthousiast kreeg. Dankzij een goed uitgebouwde show, waarin Jones zich voor ieder nummer in een nieuwe creatie wrong, kreeg ze de toeschouwers uiteindelijk toch op de banken.

De parade van uitdagende pakjes en glitterhoedjes zorgden ervoor dat de anderhalf uur durende show voorbij vloog. Elke keer dat Jones achter de coulissen van kostuum wisselde, vermaakte ze het publiek bovendien met grappige anekdotes. Tijdens de opvoering van Slave to the Rhythm bewees ze ook nog steeds over losse heupen te beschikken: ze hield het gedurende het hele nummer vol een hoelahoep om haar middel te draaien.

Het concert wed afgesloten met een extra lange versie van Pull Up to the Bumper. De toeschouwers wachtten op meer, maar toen zij zich realiseerden dat Jones zich echt niet meer liet zien op het podium schuifelden ze langzaam richting de uitgang.

De zangeres treedt vrijdag weer op. Dan geeft ze een extra optreden tijdens The Hague Jazz, dat nog tot zondag duurt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren