logo songteksten.net

Waylon gaat op theatertournee

AMSTERDAM - Zanger Waylon gaat vanaf 20 september de theaters in met een zevenkoppige band. Het theaterconcert heet My Heroes Have Always Been Cowboys en is in ruim veertig theaters te zien, maakte de zanger woensdag bekend.

Het theaterconcert gaat over zijn jeugd, het jaar bij Waylon Jennings en de rouw na zijn dood, die leidde naar een zwerversbestaan. Na de pauze blikt Waylon terug op zijn nieuwe start bij Holland’s Got Talent, terug naar de roots met Common Linnets en uiteindelijk de rust van het nieuwe vaderschap.

My Heroes Have Always Been Cowboys begint in De Nieuwe Kolk in Assen en eindigt op 27 maart 2020 in Theater Gooiland in Hilversum. Tussendoor is Waylon te zien in onder meer de Stadsschouwburg in Groningen, Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, Muziek Gebouw in Eindhoven en de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Waylon kijkt tijdens de theatershows terug op zijn persoonlijke, muzikale verhaal, dat voor hem op achtjarige leeftijd begon. Toen mocht hij, omdat de oppas ziek was, met zijn ouders mee naar een country-avond en ook een klein stukje mee drummen. "Op het podium speelde de West Virginian Railroad Band en ik mocht eventjes mee drummen. Na afloop kreeg ik een cd in handen en de mededeling dat als ik één liedje volledig kon drummen, ik drie weken later weer het podium op mocht. Drie weken lang heb ik tot bloedens toe geoefend op een shuffle. Eigenlijk is daar mijn echte fysieke liefde voor country begonnen”, zegt Waylon.

De kaartverkoop begint vrijdag om 09.00 uur.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren