logo songteksten.net

Captain Marvel brengt al 455 miljoen dollar op

LOS ANGELES - De nieuwe superheldenfilm Captain Marvel bereikt in het openingsweekend heroïsche cijfers, de film met Brie Larson in de hoofdrol heeft wereldwijd al 455 miljoen dollar opgebracht. Daarmee nestelt de film zich volgens The Hollywood Reporter in de top 6 aller tijden. Het is zelfs de hoogste opbrengst ooit voor een film die in maart in de bioscopen uitkwam.

In Noord-Amerika bracht Captain Marvel op de eerste dagen al 153 miljoen dollar op, daar draait de film in 4310 bioscopen. Captain Marvel draait vanaf woensdag al in Nederland en had hier net als in de Verenigde Staten de beste openingsdag van 2019.

Captain Marvel speelt zich af in de jaren negentig en vertelt hoe piloot Carol Danvers een van de grootste helden uit het Marvel-universum wordt. Behalve Brie Larson speelt ook acteur Samuel L. Jackson een hoofdrol. Hij speelt een jonge versie van het personage Nick Fury, dat al in diverse Marvel-films te zien was. Met behulp van digitale technieken is de nu 70-jarige acteur dertig jaar jonger gemaakt.

Het is de 22e Marvel-film; voorgaande titels als Black Panther, Avengers en Iron Man waren megasuccessen. In totaal heeft de reeks inmiddels bijna 18 miljard dollar opgebracht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren