Meer dan 100.000 mensen zien Neverland online

Door ANP, maandag 11 maart 2019 14:12, bron: ANP

HILVERSUM - De omstreden documentaire Leaving Neverland is na de uitzending op vrijdagavond nog door ruim 100.000 mensen online teruggekeken. Dat heeft de Stichting KijkOnderzoek maandag gemeld. De film, waarin twee mannen vertellen hoe zij jarenlang misbruikt zouden zijn door zanger Michael Jackson, trok vrijdag live ruim 600.000 kijkers.

De vier uur durende documentaire leidt wereldwijd tot een boel beroering. Sinds de documentaire afgelopen weekeinde in de Verenigde Staten werd uitgezonden op HBO, wordt de muziek van Jackson minder gedraaid. Tientallen fans van de overleden zanger hielden vrijdag een demonstratie op het Media Park in Hilversum om tegen de uitzending te protesteren.

In Nederland lijken radiostations de muziek van Jackson amper te boycotten sinds de uitzending. Alleen regionale omroep NH draait voorlopig geen platen van de 'King of Pop' meer. Diverse hulporganisaties hebben sinds de uitzending vele honderden reacties gehad van slachtoffers van seksueel misbruik die na jarenlang gezwegen te hebben hulp zoeken na het zien van de film.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren