logo songteksten.net

BN'ers trots op Nederlandse muziekindustrie

HILVERSUM - Bekend Nederland heeft zich maandagavond verzameld op het Mediapark in Hilversum voor de jaarlijkse uitreiking van de Buma Awards. Daar worden zoals altijd niet de artiesten maar vooral de tekstschrijvers en componisten in het zonnetje gezet. Op de rode loper, die voor de gelegenheid blauw was, liepen de BN'ers af en aan en was de boodschap duidelijk: het gaat goed met de Nederlandse popmuziek.

"Dit zijn de mensen die de muziek bedacht hebben en die hebben vanavond hun eigen feestje", aldus Erik de Zwart. Volgens hem gaat het uitstekend met de Nederlandse muziekindustrie. Hij wijst onder meer naar het hoge aantal Nederlandstalige songs in de top van de hitlijsten. "Maar niet alleen hier in Nederland gaat het goed, ook daarbuiten. Chapeau voor de auteurs en componisten."

Volgens Marco Borsato wordt er in de hele breedte mooie muziek gemaakt in Nederland. "Het is lastig om iets te noemen maar als ik dan iets mag kiezen zou ik Zoutelande zeggen. Dat is echt uitzonderlijk mooi en opvallend."

"Momenteel zijn alle hekken van de dam", reageert Brainpower. "Ik vind het fantastisch. Internationaal gebeurt er ook steeds meer. Het blijft maar groeien."

In Studio 21 worden maandag niet alleen de Buma Awards uitgereikt. Ook zijn er oeuvreprijzen en krijgen Jan Smeets en Leon Rademaker een Gouden Harp.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren