logo songteksten.net

Jussie Smollett wil camera's in rechtbank

CHICAGO - Jussie Smollett wil graag dat zijn rechtszaak donderdag gefilmd wordt. De Empire-acteur, die ervan wordt beschuldigd een aanval van anti-homogeweld tegen hem in scène te hebben gezet, was dinsdag met zijn advocaat in de rechtbank om ervoor te zorgen dat er camera's hangen in de rechtbank in Chicago. "Zodat het publiek het bewijs en gebrek daarvan met eigen ogen kan zien", liet zijn advocaat weten aan Amerikaanse media.

"Er is veel misinformatie als feit naar buiten gebracht", zei de raadsvrouw. "Het bewijs tegen meneer Smollett is aantoonbaar vals. Camera's in de rechtbank zijn zeer welkom zodat het publiek en de media het daadwerkelijke bewijs, en wat wij denken het gebrek ervan, kunnen zien."

Het is ongebruikelijk in de staat Illinois om rechtszaken te filmen, maar soms wordt hiertoe besloten door een rechter als dit in het belang van het publiek is. De aanklagers zeiden dinsdag geen bezwaar te hebben tegen opnamen. De rechter gaf hierop toestemming voor één videograaf.

Jussie heeft zestien aanklachten aan zijn broek hangen. De acteur wordt ervan verdacht twee mannen te hebben betaald om hem aan te vallen. De acteur blijft ontkennen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren