Tweede duo in zaak-Van Dam tot begin juni vast

Door ANP, vrijdag 15 maart 2019 11:16, views: 10, bron: ANP

AMSTERDAM - Twee mannen die worden verdacht van diefstal met geweld in Amsterdam-Zuid, waarvan de vader van Nicolette van Dam het slachtoffer was, blijven tot begin juni vastzitten.

Het gaat om een 28-jarige man uit Amsterdam en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na twee weken voorarrest heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besloten hun voorlopige hechtenis te verlengen tot begin juni. Dit meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

In totaal zijn er vier verdachten in de zaak. Vorige week werd het voorarrest van een 21-jarige verdachte met negentig dagen verlengd en besloot de raadkamer een 17-jarige jongen nog dertig dagen gevangen te houden.

De vader van Nicolette, de 61-jarige René van Dam, werd op woensdag 20 februari op klaarlichte dag op straat in de buurt van het Hilton Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid overvallen. Dit gebeurde door meerdere daders. Volgens Nicolette werd haar vader op zeer gewelddadige wijze beroofd en liep hij daarbij zwaar lichamelijk letsel op.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren