Ook Van Velzen op John & Yoko-tribute

Door ANP, vrijdag 15 maart 2019 13:37, views: 8, bron: ANP

AMSTERDAM - Ook Roel van Velzen zingt tijdens de herdenking van de Bed-In for Peace van John Lennon en Yoko Ono. De zanger voegt zich bij het programma op 3 april in Het Concertgebouw in Amsterdam, maakte de organisatie vrijdag bekend.

De avond wordt georganiseerd omdat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat John en Yoko zich opsloten in het Amsterdamse Hilton om een statement te maken voor wereldvrede. Eerder werd al onthuld dat onder anderen Maaike Ouboter, Marike Jager, Bertolf en Yorick van Norden een muzikale ode brengen aan het beroemde koppel.

Speciale gast is Mark Lewisohn, die wordt gezien als een van de grootste Beatles-kenners. Ook zijn er andere gasten bij het concert aanwezig die er destijds ook bij waren in het Hilton Hotel. Zij kijken terug op dit bijzondere moment in de muziekgeschiedenis.

De destijds pasgetrouwde John en Yoko sloten zich in maart 1969 een week lang op in het hotel. Journalisten van over de hele wereld kwamen naar kamer 702 om de twee te interviewen. In Amsterdam wordt de actie ook herdacht in het Hilton zelf, waar van 22 tot en met 31 maart een fototentoonstelling te zien is. Ook worden er verschillende evenementen georganiseerd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren