logo songteksten.net

Bram van der Vlugt wil erbij horen

DEN HAAG - Bram van der Vlugt weet voorlopig van geen ophouden. Zolang hij nog kan, gaat de inmiddels 84-jarige acteur door met spelen. Thuis op de bank een boek lezen of cryptogrammen oplossen is niets voor Van der Vlugt, vertelt de acteur in het AD.

Hij geeft toe: het heeft met aandacht te maken. "Ik heb de afwijking dat ik aandacht wil", zegt hij. "Die heb ik mijn leven lang gekregen, met mijn werk op het toneel, in films en op televisie. Ik wil erbij horen, het lijkt me ontzettend lullig om uitgerangeerd te raken. En ik kán het dus nog."

De acteur staat nog maximaal drie keer per week op het podium. Hij houdt het vol door het daarnaast rustig aan te doen. Hij doet geen lucratieve schnabbels, bijvoorbeeld. "Maar dat is een heel verschil met helemaal niet meer spelen. Met er niet meer bij horen. Vergeten worden. Daar heb ik nog even geen trek in."

Van der Vlugt merkt wel dat hij "slijt". "Als je niet wilt slijten, moet je niet oud willen worden. Maar ik slijt kennelijk minder in het hoofd dan andere mensen. Het is een genade, meneer, zei een christelijke man vijf jaar geleden na een voorstelling tegen me. Ik antwoordde: dat mag u wel zeggen, ja. Het is geen verdienste, in elk geval."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren