'Allison Mack werkt aan deal in sektezaak'

Door ANP, dinsdag 19 maart 2019 05:19, bron: ANP

LOS ANGELES - Allison Mack hoopt nog voor de rechtszaak tegen haar start, het op een akkoordje te gooien met de aanklager Volgens New York Post werkt ze aan een overeenkomst waardoor ze zelfs tegen de andere leden van NXIVM zou kunnen getuigen.

NXIVM profileerde zich als zelfhulpgroep, maar bleek volgens de aanklagers in de praktijk een sekte. Vrouwen werden onder valse voorwendselen binnengehaald en gedwongen om seks te hebben met de leider van de club, Keith Raniere. De Smallville-actrice wordt ervan verdacht een centrale rol te hebben gehad in NXIVM. Mack is mensenhandel voor prostitutie en dwangarbeid ten laste gelegd.

De 36-jarige verklaarde maandag daar niet schuldig aan te zijn. Raniere, die sinds vorige week ook aangeklaagd wordt voor kindermisbruik, zegt ook onschuldig te zijn. Een ander kopstuk van de sekte, Nancy Salzman, bekende vorige week bewijsmateriaal dat tegen NXIVM gebruikt kon worden, te hebben vernietigd. Ook gaf ze toe de e-mail gehackt te hebben van mensen en organisaties die de sekte als vijand zag.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren