logo songteksten.net

Huilende Nijntje symbool van Utrechtse troost

UTRECHT - Een tekening van een huilende Nijntje naast de vlag van de stad Utrecht heeft zich in een etmaal ontpopt tot een krachtig symbool van de saamhorigheid en het verdriet van de bevolking na de tramaanslag.

De Utrechtse Lana van Leeuwen tekende het plaatje maandagmiddag nadat zij hoorde over de aanslag waarbij minstens drie mensen omkwamen. Zij deelde het plaatje op Twitter; de afbeelding werd in no-time honderden keren gedeeld, waaronder door burgemeester Jan van Zanen.

Van Leeuwen bracht de tekening dinsdag naar het stadhuis en schonk hem aan Van Zanen en de stad. De tekening staat sinds dinsdagmiddag naast het condoleanceregister op het stadhuis, bevestigt de gemeente. Nijntje is al jaren een officieus symbool voor Utrecht; haar schepper, Dick Bruna, is er geboren en getogen.

Uitgeverij Mercis, die de nalatenschap van Bruna beheert, laat in een korte reactie weten het initiatief een warm hart toe te dragen. “Het is heel fijn dat mensen op deze manier troost kunnen vinden na de vreselijke gebeurtenis”, laat een woordvoerder weten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren