logo songteksten.net

Rebecca Black verwijdert Friday van YouTube

(Novum) - Internetster Rebecca Black heeft haar videoclip van het nummer Friday van YouTube verwijderd. De zangeres ligt in de clinch met muziekbedrijf Ark Music Factory, dat het liedje schreven en op de videosite plaatste.

Een woordvoerder van de 13-jarige zangeres zegt tegen de Amerikaanse entertainmentzender TMZ dat ze YouTube heeft verzocht de clip te verwijderen. Black heeft gedreigd een rechtszaak aan te spannen tegen het muziekbedrijf omdat Ark Music onterecht geld probeert te verdienen aan haar succes.

Eerder deze week heeft Ark Music van de video Friday een YouTube-huurvideo gemaakt. Dit houdt in dat een gebruiker 2,99 dollar moet betalen om de video te kunnen bekijken. Black verdient daar niets aan, omdat het YouTube-account op naam van Ark Music staat.

Black kreeg de opname van de clip en het nummer Friday cadeau van haar ouders. Het lied werd een onbedoelde hit en werd door velen zowel tekstueel als muzikaal bestempeld als slechtste nummer ooit. De video werd in februari op YouTube gezet en werd al tweehonderd miljoen keer bekeken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren