Keane komt naar Nederland

Door ANP, woensdag 20 maart 2019 07:52, bron: ANP

SCHEVENINGEN - Keane is dit jaar de hoofdact op Live on the Beach in Scheveningen. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Het optreden op het festival op het Scheveningse strand op 7 september is vooralsnog het enige concert dat de Britse band dit jaar in Nederland geeft.

Voor de vijfde editie van Live on the Beach heeft de organisatie voor het eerst ook niet-Nederlandse acts weten te strikken. Ook Keanes landgenoot Maxi Jazz, bekend als de frontman van Faithless, komt langs voor een dj-set waarbij alle grote hits van zijn band voorbijkomen.

Organisator Arwin Touw is blij dat ze internationaal talent hebben weten te strikken. "We zijn het land met de hoogste festivaldichtheid per hoofd van de bevolking, dan is het altijd enorm zoeken naar een tot de verbeelding sprekende naam", zegt hij in het AD. "Keane geeft dit jaar maar één concert in Nederland en dat is in Scheveningen. De groep heeft al tien jaar geleden een keer opgetreden op ons evenement Beatstad. Dat heeft geholpen om ze naar Scheveningen te krijgen."

Wel staan er ook nog acts van eigen bodem op het podium: Rondé, Van Dik Hout, Suzan & Freek en Pat Smith. Kaartjes voor Live on the Beach zijn vanaf vrijdagochtend te koop.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten