Jackson-beschuldigers willen nieuw proces

Door ANP, woensdag 20 maart 2019 20:09, views: 17, bron: ANP

PARIJS - Wade Robson en James Safechuck, de twee mannen die in de documentaire Leaving Neverland zeggen dat ze jarenlang zijn misbruikt door Michael Jackson, stappen opnieuw naar de rechter. Bijna tien jaar na zijn dood willen ze een nieuwe aanklacht tegen de zanger indienen. Dat zegt hun advocaat Vince Finaldi tegen de Franse krant Le Figaro.

Zowel Robson als Safechuck spande al eens los van elkaar een zaak aan. Robson deed dat in 2013, Safechuck een jaar later. Beide zaken werden echter afgewezen, mede vanwege eerdere getuigenissen en het feit dat Jackson inmiddels al was overleden. Of een nieuwe zaak wel kans van slagen heeft, is dan ook nog maar de vraag.

Finaldi hoopt dat het proces nog deze zomer of anders aan het begin van de herfst van start kan gaan. Of Robson en Safechuck geld eisen, is niet duidelijk. Volgens het tweetal misbruikte Jackson hen gedurende een aantal jaar. De familie van de in 2009 overleden zanger denkt daar heel anders over en meent dat zowel Robson als Safechuck niet de waarheid vertelt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren