Finkers: willen echt zoveel mensen nexit?

Door ANP, donderdag 21 maart 2019 11:04, bron: ANP

ALMELO - Herman Finkers heeft donderdagochtend op Twitter gereageerd op de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Het is uitzonderlijk dat de Twentse cabaretier zich uitlaat over politiek.

“Zouden echt zoveel mensen een nexit willen?” vraagt Finkers zich af. “En van mening zijn dat Wubbo Ockels een religieuze hystericus was toen hij ons opriep anders om te gaan met de aarde?” De cabaretier verwijst hiermee naar de overwinning van het Forum voor Democratie, dat de meeste stemmen haalde bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Voorman Thierry Baudet pleit ervoor met Nederland uit de Europese Unie te stappen, een zogenoemde nexit, en stelt dat het geen nut heeft om veranderingen door te voeren om de snelle klimaatveranderingen en opwarming van de aarde tegen te gaan.

Finkers maakte overigens in 2015 wel een oudejaarsconference waarin hij het jaar doornam. Maar ook in deze show bleef de Twent, ondanks een paar grappen over politici, vooral weg van de harde actualiteit. In zijn voorstelling pleitte hij voor meer zorgzaamheid en verdraagzaamheid.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten