Imagine Filmfestival opent met Nederlandse film

Door ANP, donderdag 21 maart 2019 12:53, bron: ANP

AMSTERDAM - Het Imagine Film Festival opent dit jaar voor de eerste maal in zijn 35-jarig bestaan met een Nederlandse coproductie. De openingsfilm op 10 april is Monos van de Braziliaanse regisseur Alejandro Landes, waaraan het Nederlandse productiehuis Lemming heeft meegewerkt.

Monos volgt een troep guerrillastrijders, allen tieners, met hun eigen rituelen, drugs, wapens, een koe en een gijzelaar. Het is volgens Imagine een "genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld". De publieksopening van Imagine is de zombiekomedie Little Monsters en het festival sluit af met het Canadese Freaks.

Monos beleefde de wereldpremière op het Sundance-festival, waar hij werd bekroond met de World Cinema Dramatic Special Jury Award. De film was ook te zien in de Panorama-sectie van de Berlinale en heeft onlangs de publieksprijs gewonnen tijdens het filmfestival van Cartagena.

Medewerking

Het camerawerk is van de Nederlander Jasper Wolf (Niemand in de Stad, Aanmodderfakker) en voor de soundtrack tekende Mica Levi (Under the Skin). De film werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam, het Nederlands Filmfonds en het Netherlands Film Production Incentive.

Monos wordt op 5 september uitgebracht door Gusto Entertainment. Little Monsters en Freaks worden later dit jaar uitgebracht door Splendid Film. Het Imagine Filmfestival vindt plaats van 10 tot en met 20 april in het Eye Filmmuseum in Amsterdam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren