Gevangen rapper scoort bijna nummer 1-hit

Door ANP, vrijdag 22 maart 2019 16:09, views: 20, bron: ANP

AMSTELVEEN - Djaga Djaga heeft deze week bijna voor een opmerkelijke primeur kunnen zorgen. Hij had de eerste Nederlandstalige rapper kunnen worden die tegelijkertijd in de gevangenis zit en een nummer 1-album scoort. De muzikant moet echter genoegen nemen met de tweede plaats.

Het is sowieso een turbulente week voor Djaga Djaga, de artiestennaam van Jason L. Hij werd dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar cel voor zijn rol bij een liquidatie. De rechtbank had hem eerder een celstraf van veertien jaar opgelegd. Het hof zag onder meer in het criminele verleden van L. aanleiding de straf met vier jaar te verhogen. Op het strafblad van de rapper staan veroordelingen voor onder meer poging tot moord en diefstal met geweld.

Eerder deze maand werd Djaga Djaga al de eerste muzikant die in de gevangenis een gouden plaat kreeg. Hij kreeg het edelmetaal voor zijn single Ride Or Die. Het nummer staat deze week op de twintigste plaats in de Single Top 100.

In de Album Top 100 gaat Frenna nog steeds aan de leiding. Hij maakt deze week de tien weken vol. De laatste keer dat een album zo lang bovenaan wist te blijven was in 2017 toen Lil' Kleines Alleen twaalf weken op nummer 1 stond.

Album Top 10 week 12

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Frenna - Francis

2. (9) Djaga Djaga - 11:55

3. (2) Snelle - Beetje bij beetje

4. (4) Ariana Grande - Thank U, Next

5. (5) Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born Soundtrack

6. (3) Juice Wrld - Death Race for Love

7. (6) Queen - Bohemian Rhapsody Soundtrack

8. (7) Boef - 93

9. (11) Lil' Kleine - Alleen

10. (-) Woenzelaar - Zero Tolerance
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren