Franse schrijver Houellebecq te gast op Boekenbal

Door ANP, vrijdag 22 maart 2019 23:06, views: 23, bron: ANP

AMSTERDAM - De Franse schrijver, dichter en filmregisseur Michel Houellebecq is vrijdagavond te gast op het Boekenbal in Amsterdam. Hij is er op uitnodiging van zijn uitgever De Arbeiderspers, liet de organisatie van het jaarlijkse feestje de Stichting CPNB weten.

De populaire Franse schrijver (63) is bekend van onder meer zijn boeken Elementaire deeltjes en Platform. Hij is veelvuldig bekroond en wereldwijd vertaald. Houellebecq, die vergezeld werd door zijn vrouw, wilde niet met de pers praten. Hij knikte wel op de vraag of hij het naar zijn zin had.

Op het Boekenbal was het verder een komen en gaan van bekende Nederlanders. Zo liepen onder anderen Janny van der Heijden, Özcan Akyol, Heleen van Royen, Tooske en Bastiaan Ragas, Connie Palmen, Sacha de Boer en Roos Schlikker op de rode loper.

Schrijver Peter Buwalda liet weten blij te zijn dat zijn roman Otmars Zonen eindelijk af is. ''Na zeven jaar zonder boek hier te zijn geweest voelt het heel goed dat het af is. Dat is heerlijk", zei hij op de loper. "Het gaat ook goed met het boek. Dit Boekenbal is daarom extra speciaal. Ik heb er ook nog meer zin in dan normaal.''
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren