logo songteksten.net

Oda Spelbos werd aangezien voor agent

AMSTERDAM - Haar bekendheid geniet ze vooral van Flikken Maastricht, maar voor ze in de serie de rol van Marion Dreesen vertolkte, stond Oda Spelbos al vijftien tot twintig jaar op het toneel. Dat ze daardoor niet bij het grote publiek bekend was, merkte de actrice toen de serie begon.

"Ik weet nog dat Angela Schijf werd herkend op de set, want zij had in Goede Tijden gezeten", zegt Spelbos in een interview in De Telegraaf-bijlage Vrouw. "En dan zeiden die mensen tegen mij: 'Mevrouw agent, als u goed uw best doet, kunt u misschien ook wel een carrière krijgen op televisie.' Terwijl ik al vijftien of twintig jaar op het toneel stond, haha!"

Inmiddels staat de teller voor Flikken Maastricht op dertien seizoenen. Na al die jaren wordt de 54-jarige Spelbos wel degelijk herkend. Haar man heeft een scherp oog voor die momenten. "Die hoort ze dan fluisteren: 'Daar heb je die rooie van Flikken.' Of ze roepen: 'Marion Dreesen!' Ja, wat zeg je dan? Ik probeer altijd maar zo aardig mogelijk te groeten."

Flikken Maastricht krijgt een veertiende seizoen, zo maakte AVROTROS in januari bekend. In 2014 werd het programma bekroond met de Gouden Televizier-Ring. De eerste aflevering van het programma was op 3 september 2007.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren