John Legend is Kanye dankbaar

Door ANP, zondag 24 maart 2019 16:01, bron: ANP

LOS ANGELES - John Legend had een heel ander leven gehad als hij Kanye West niet had ontmoet, onthult de zanger in een interview met Hashtag Legend. De leergierige Legend werd namelijk toegelaten bij prestigieuze universiteiten, en studeerde uiteindelijk aan de Universiteit van Pennsylvania. Daarna werkte hij een aantal jaar als consultant, totdat hij West ontmoette in 2004 en zijn leven veranderde.

Ook al had Legend een normale baan, zodra hij thuiskwam, begon hij aan het schrijven van nummers. In die periode leerde hij Kanye kennen, die zijn producer werd. "Het is interessant, want hij startte zijn carrière als producer, en dat was ook zo toen wij samenwerkten. Hij had veel moeite met aan de man brengen dat hij ook een artiest was," zegt Legend over de rapper.

Dat Legend uiteindelijk het goede pad is opgegaan, heeft hij dus deels te danken aan de samenwerking met Kanye. De zanger is tijdens zijn carrière al beloond met een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony, wat hem de titel geeft van 'EGOT-winnaar'. Slechts 14 anderen doen hem dat na.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren