Oprah Winfrey maakt docu's voor Apple TV+

Door ANP, maandag 25 maart 2019 20:19, views: 15, bron: ANP

CUPERTINO - Ook Oprah Winfrey gaat programma’s maken voor Apple. Ze gaat twee documentaires maken en een boekenprogramma waarin ze schrijvers gaat interviewen voor leden van een boekenclub, zo werd duidelijk op het Apple-event in Cupertino. De programma’s zullen te zien zijn op de nieuwe streamingdienst Apple TV+.

“Het platform van Apple stelt mij in staat om te doen wat ik wil”, zei Oprah Winfrey over haar keuze. “Ik kan nu met mensen over de hele wereld in contact komen." Over haar boekenprogramma zei ze: “Ik wil mensen verbinden met boeken”.

Apple TV+ is de langverwachte streamingdienst van Apple. Het concern heeft een hele rits aan sterren aan zich gebonden. Steven Spielberg gaat een remake maken van Amazing Stories. De serie was in de jaren tachtig populair. Ook Reese Witherspoon en Jennifer Aniston gaan voor de techgigant werken, net als Sofia Coppola. Voor Apple gaat ze de film On the Rocks maken. Bill Murray en Rashida Jones zullen daarin te zien zijn. Kumail Nanjiani gaat samen met zijn vrouw een serie maken over immigranten. De reeks gaat Little America heten. Ook komen de makers van Sesamstraat met een special programma voor de kleintjes. Daarin wordt ze alles over computers bijgebracht, aldus het bedrijf.

App

Apple TV+ wordt geïntegreerd in de nieuwe Apple TV-app. De app heeft een flinke make-over gekregen. In de app kunnen gebruikers hun favoriete kanalen zien, zonder dat ze steeds over hoeven te schakelen naar een andere app. Met het nieuwe platform richt Apple z’n pijlen op grote concurrent Amazon. Apple maakt de dienst ook beschikbaar voor gebruikers van Amazon TV. Ook komt de app naar andere platformen als Hulu,

Voor het eerst komt de dienst ook beschikbaar voor de Mac. Daarnaast gaat Apple ook samenwerken met LG, Sony en Samsung om de app ook op smart-tv’s te krijgen.

Apple TV+ is zowel online als offline beschikbaar. Het is een wereldwijde dienst die in de herfst wordt gelanceerd. Over de abonnementsprijs werd niets bekendgemaakt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren