logo songteksten.net

Nederlandse Miss Montreal emotioneert vrouwen

AMSTERDAM - Miss Montreal merkt dat haar nieuwe Nederlandstalige repertoire meer raakt. Vooral de dames houden het niet droog. "Ik heb bij de try-outs al heel wat huilende vrouwen in de zaal gezien. Vrijwel altijd vrouwen, ja, opvallend genoeg, mannen laten zichzelf nog altijd wat minder kennen", zegt de zangeres, die tijdens haar nieuwe theatertour vast een voorproefje geeft van haar nog te verschijnen Nederlandstalige album, in het AD. "Ik herken dat van mezelf ook; zet een film op en ik zit de hele tijd te janken."

Toch hoeven er tijdens haar tournee Fu-fu-fu-fuck it, waarvan de titel een knipoog is naar haar gestotter, niet constant de tissues tevoorschijn te worden gehaald. "Ik zoek echt de lach en de traan", vertelt de zangeres die eigenlijk Sanne Hans heet.

Zelf had Sanne vorig jaar ook een jaar met verschillende emoties. Ze zag haar relatie stranden in het voorjaar, maar leerde ook haar nieuwe liefde kennen. In haar tour, die woensdag van start gaat in Amersfoort, vertelt de zangeres over de ontmoeting met haar vriend die kitesurfinstructeur is. De twee leerden elkaar kennen tijdens een les op Bonaire omdat Sanne na een keertje kitesurfen het beter wilde kunnen. "Ik kwam een leuke dude tegen die het mij kon leren, ja. Maar toen ik naar Nederland ging, ging hij ook terug en zijn we hier gaan zeilen. Ook al zo heerlijk", zegt ze. "Toen dacht ik: Ik wil mijn hele leven met jou. Nou, dat doen we nu ook en dat is prachtig."

Een ander punt dat de zangeres heeft geleerd is dat ze jarenlang te veel gefocust was op haar carrière. "Ik was bijna nooit bezig met de vraag 'wat wil ik, buiten muziek?' Nu doe ik dat wel. Als ik op zee ben, dan is mijn hoofd - bam - leeg en denk ik drie uur lang aan helemaal niets. Ik kijk niet op mijn telefoon, ben alleen maar bezig met de wind en het water", vertelt Sanne, die haar tour woensdag aftrapt in Amersfoort. "Soms vragen mensen me: 'joh, moet je nou weer naar Bonaire?'. Ja dus, dat moet ik weer, dat heb ik nodig. En het maakt me de laatste jaren steeds minder uit wat mensen daarvan vinden. Daarom ook de naam van deze tour: Fu-fu-fu-fuck it. Dat voel ik steeds sterker."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren