logo songteksten.net

Tom Holkenborg lanceert eigen muziekopleiding

LOS ANGELES - Tom Holkenborg heeft donderdag in Los Angeles de SCORE Academy gelanceerd. De Nederlander heeft in samenwerking met de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) een opleiding ontwikkeld voor jonge muzikale talenten. De componist gaat de studenten van de SCORE Academy zelf begeleiden en klaarstomen tot “een nieuwe generatie filmcomponisten die klaar zijn voor de hoge eisen die Hollywood aan ze stelt”.

Tijdens het studiejaar behandelt Holkenborg niet alleen het componeren zelf, maar ook sound design, muziekproductie, muziektechnologie en de zakelijke aspecten van de filmindustrie zoals budgetten en marketing. De Nederlander wil elke jaar twee mensen gaan opleiden die gratis het studietraject mogen doorlopen. Jonge muzikale talenten die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via de website van de SCORE Academy.

Holkenborg produceert al drie jaar de onlineserie Studio Time. In deze reeks, die al drie seizoenen loopt, geeft de componist adviezen en tips over zijn werk en zijn vak. Het YouTube-kanaal van Holkenborg heeft meer dan 100.000 abonnees. Eerder was de componist ook werkzaam als ‘muziekprofessor’ op het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

De 51-jarige Holkenborg woont en werkt al bijna vijftien jaar in Hollywood. Hij maakte hier de muziek voor meer dan honderd filmtitels, waaronder grote hits als Brimstone, Deadpool, Mad Max: Fury Road, Black Mass, Alita: Battle Angel en Divergent. Hij werkte samen met talloze grote regisseurs, zoals Robert Rodriguez, George Miller en James Cameron. Onlangs kondigde de componist aan dat hij de soundtrack van de nieuwe Terminator-film mag gaan doen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren