logo songteksten.net

Jolie bezoekt vluchtelingen in Italië en Malta

(Novum) - Angelina Jolie heeft zondag een tussenstop gemaakt op het kleine Italiaanse eilandje Lampedusa. De actrice stak vrijdag Syrische vluchtelingen in Turkije een hart onder de riem. Zondag waren Tunesische en Libische vluchtelingen op Lampedusa en Malta aan de beurt.

Jolie, die naast actrice ook goodwill-ambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties is, reisde niet in haar eentje af naar het eiland. Ook António Guterres, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN, wilde met eigen ogen zien hoe de vluchtelingen leven op Lampedusa.

Het kleine Italiaanse eiland was niet Jolies eerste tussenstop. Zondagochtend was de 36-jarige te vinden op Malta, waar ook veel mensen uit het noorden van Afrika veiligheid zoeken sinds de onlusten in het gebied.

Jolie drong erop aan asielaanvragen zo snel mogelijk te behandelen. "Deze mensen vragen geen toegang tot een bepaald land, ze zijn enkel op zoek naar vrijheid. Laten we ervoor zorgen dat niemand lang in een gevangenisachtige omgeving moet wachten op een besluit over zijn status."

De actrice, die sinds 2001 goodwill-ambassadeur is, vliegt de hele wereld over om vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Zo bezocht ze eerder vluchtelingen in Tunesië, Irak en Libanon.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren