logo songteksten.net

Paul de Leeuw wil met nieuwe show verbinden

HILVERSUM - Paul de Leeuw wil met zijn nieuwe RTL-show Paul pakt uit vooral verbinden. Dat vertelde hij vrijdagochtend op NPO Radio 1.

“Volgens mij zijn er heel veel mensen in Nederland die even geen behoefte meer hebben aan politieke discussies en standpunten, maar die vooral met z’n allen een gezellig avondje samen willen hebben. De nadruk ligt op met z’n állen.” De Leeuw heeft ook geprobeerd de samenstelling van zijn redactie zeer divers te krijgen. “In de zaal en de redactie zit alles: man, vrouw, alle kleuren, gezindten en geaardheden. Ik wil vooral beklemtonen hoe goed we het hier met z’n allen in Nederland eigenlijk hebben.”

Die boodschap is overigens niet per se nieuw in het oeuvre van De Leeuw, beklemtoont hij. Een van zijn grootste hits had hij in 1992 met het lied Vlieg met me mee naar de regenboog. “De regenboog staat daar óók voor”, stelt de oud-NPO-coryfee. “Verscheidenheid, hoop, verbinding. Een brug tussen leven en dood.” De eerste aflevering van Paul pakt uit is zaterdagavond te zien bij RTL.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren