logo songteksten.net

Captain Marvel passeert 1 miljard dollar-grens

LOS ANGELES - De superheldenfilm Captain Marvel heeft binnen een maand wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgeleverd. Dat heeft het blad Forbes berekend.

Het is daarmee de zevende bioscooptitel van producent Marvel die deze mijlpaal heeft bereikt. Eerder lukte dit ook de drie Avengers-films, Black Panthers, Iron Man 3 en Captain America: Civil War.

Marvel wekte vorig jaar al opzien met het succes van Black Panther, een film met vrijwel alleen maar donkere acteurs in de hoofdrollen. Captain Marvel is de eerste superheldenfilm van Marvel met een vrouwelijke hoofdrolspeler. Het succes van beide films bewijst dat ook met meer diverse hoofdpersonages boxoffice-records kunnen worden gevestigd.

Avengers End Game

Captain Marvel speelt zich af in de jaren negentig en vertelt hoe piloot Carol Danvers een van de grootste helden uit het Marvel-universum wordt. Behalve Brie Larson speelt ook acteur Samuel L. Jackson een hoofdrol. Hij speelt een jonge versie van het personage Nick Fury, dat al in diverse Marvel-films te zien was. Met behulp van digitale technieken is de nu 70-jarige acteur dertig jaar jonger gemaakt.

Het is de 22e Marvel-film; voorgaande titels als Black Panther, Avengers en Iron Man waren megasuccessen. In totaal heeft de reeks inmiddels bijna 18 miljard dollar opgebracht. De volgende Marvel-film, Avengers: End Game, komt eind april uit. De kaartverkoop ging dinsdag van start; de websites van diverse bioscoopketens crashten door de grote vraag naar tickets.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren