Expo Lynch trekt tot nu toe 75.000 bezoekers

Door ANP, donderdag 4 april 2019 10:37, bron: ANP

MAASTRICHT - De expositie Someone is in my house van David Lynch heeft de afgelopen vier maanden al meer dan 75.000 bezoekers naar het Bonnefantenmuseum Maastricht getrokken. Een woordvoerster meldt donderdag dat het museum daarmee “ruimschoots op schema van onze eigen verwachtingen ligt”.

Het is nog niet duidelijk of de tentoonstelling van Lynch een recordaantal bezoekers gaat trekken; de collectie is nog een maand te zien. Volgens de woordvoerster trekt de expositie bezoekers uit “alle delen van de wereld”.

Someone is in my house is de eerste grote solopresentatie van Lynch in Nederland. De tentoonstelling omvat zo'n 500 werken van de Amerikaanse regisseur en kunstenaar. Het zijn schilderijen, foto’s, tekeningen, litho’s en aquarellen uit de jaren zestig tot heden, unieke tekeningen op luciferboekjes uit de jaren 70 en schetsboektekeningen uit de jaren 80.

Ook zijn er zwart-wit foto’s te zien uit verschillende periodes, waaronder de befaamde Snow Men-fotoserie (1993), cartoons uit de serie The Angriest Dog in the World (1982-1993), audiowerken én een aantal kortfilms uit 1968-2015.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren