Première muziekfilm over PJ Harvey in Amsterdam

Door ANP, donderdag 4 april 2019 12:24, bron: ANP

AMSTERDAM - De film A Dog Called Money, over de beroemde Britse zangeres PJ Harvey, beleeft 6 april de Nederlandse première in Amsterdam op het muziekdocumentairefestival IN-EDIT. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

De film is op het laatste moment aan de selectie toegevoegd. A Dog Called Money gooide eerder hoge ogen op het prestigieuze festival van Berlijn.

De Britse muzikant PJ Harvey en fotojournalist/filmmaker Seamus Murphy reisden voor de film samen naar Kabul, Kosovo en Washington. Harvey is op zoek naar indrukken, woorden en poëzie die de inspiratie zijn voor haar album The Hope Six Demolition Project. Terug in Londen neemt Harvey de nummers met haar band op in een speciaal gebouwde studio die dient als een soort kijkdoos, waarbij geïnteresseerden het proces door een raam kunnen observeren.

Regisseur en fotograaf Seamus Murphy vertaalt Harvey's zoektocht naar inspirerend materiaal en haar intieme creatieve proces naar een indrukwekkende montage, aldus het festival. Het IN-EDIT-festival vindt van 4 tot en met 7 april plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren