logo songteksten.net

Marjolein Keuning in Tony-winnaar Fun Home

AMSTERDAM - Marjolein Keuning, Ad Knippels en Mitch Wolterink zijn toegevoegd aan de cast van de Nederlandse versie van de veelbekroonde musical Fun Home. De voorstelling is deze zomer te zien in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Eerder maakte producent Opus One al bekend dat de hoofdrol vertolkt zal worden door Renée van Wegberg.

Fun Home won in 2015 vijf Tony Awards, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs, waaronder die voor beste musical. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alison Bechdel. Het verhaal gaat over Alison die worstelt met de complexe relatie met haar overleden vader. Het speelt zich af in het hedendaagse Pennsylvania met flashbacks naar het recente verleden. Alison had altijd al een moeizame relatie met haar vader, maar die relatie verslechtert wanneer zij ontdekt dat zij lesbisch is.

De musical is onderdeel van de nieuwe zomerprogrammering van ITA. Samen met Small Town Boy van Toneelgroep Oostpool speelt Fun Home twee weken tijdens de Pride Amsterdam. Beide zijn producties over de worsteling van een jongen (Small Town Boy) en een meisje (Fun Home) met zichzelf, de omgeving en hun homoseksuele identiteit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren