logo songteksten.net

NPO Radio eert overleden Max van Weezel

HILVERSUM - NPO Radio 1 staat de komende dagen uitgebreid stil bij het overlijden van journalistiek icoon Max van Weezel. De parlementair journalist overleed op 67-jarige aan de gevolgen van kanker.

Het programma Met het oog op morgen, dat hij jarenlang presenteerde, staat donderdag stil bij zijn overlijden. Daarna zendt de VPRO in het programma Nooit meer slapen een eerder opgenomen gesprek van journalist Chris Kijne met Van Weezel over zijn liefde voor de radio uit.

Argos Radio wijdt zaterdag een speciale aflevering aan het werk van Van Weezel als onderzoeksjournalist. Dat heeft nieuwscoördinator Wim Eikelboom van NPO Radio 1 bekendgemaakt op Twitter.

Communistische Partij

Ruim een jaar geleden werd alvleesklierkanker bij de journalist vastgesteld. In een interview op NPO Radio 1 in december 2018 zei Van Weezel dat zijn levensverwachting was geslonken tot enkele maanden.

Max van Weezel was als student politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam actief in de linkse studentenbeweging ASVA en was tussen 1972 en 1976 lid van de communistische partij CPN. In 1976 begon hij bij Vrij Nederland, waar hij in verschillende functies zijn hele werkzame leven zou doorbrengen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren