Bevrijdingsfestival sleept Amsterdam voor rechter

Door ANP, donderdag 11 april 2019 20:44, bron: ANP

AMSTERDAM - De organisatoren van Het Amsterdam Verbond, een van de grootste en populairste bevrijdingsfestivals van Amsterdam, slepen het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West voor de rechter. Het festival kreeg dit jaar geen vergunning omdat volgens het stadsdeel het profiel van de festivallocatie, De Tuinen van West, niet overeenkomt met het programma. Dancemuziek zou een te grote rol spelen in de programmering.

Het stadsdeel maakte de afwijzing eerder deze week bekend, drie weken voordat het evenement plaats zou vinden. Er zijn inmiddels al meer dan 15.000 kaarten verkocht.

De organisatie zegt "verbijsterd" te zijn en "grote twijfels te hebben bij de rol die het stadsdeel speelt. ,,Dit heeft niks te maken met vergunningstechnische zaken als geluid of veiligheid. Wij krijgen het gevoel dat Het Amsterdams Verbond op subjectieve gronden de dupe wordt van een onduidelijk evenementenbeleid."

Het kort geding dient volgende week. Daarnaast is de organisatie een petitie gestart op de website Hetverbondmoetblijven.nl. Zij roepen alle Amsterdammers op de petitie massaal te delen en te tekenen. "Jullie steun is essentieel voor het gezamenlijk vieren van onze vrijheid!" aldus Philippe Hes van evenementenorganisator 4pm op Facebook.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren