logo songteksten.net

Cast The Passion snapt eenzaamheid als thema

DORDRECHT - The Passion staat dit jaar in het teken van eenzaamheid. Met het thema 'Je bent niet alleen' hopen de makers “een boodschap van hoop, troost en omzien naar elkaar” te brengen. Een goed en actueel thema, vinden de acteurs die dit jaar te zien zijn in het muzikale spektakel dat donderdagavond plaatsvindt in Dordrecht.

“In de maatschappij zie je dat eenzaamheid vele gezichten heeft. Vroeger dacht je vooral aan oudere mensen”, zegt Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkt. “Maar tegenwoordig zie je ook jonge mensen die eenzaam zijn.”

Volgens Edwin speelt social media een grote rol in het gevoel van eenzaamheid bij jongeren. “Je ziet toch dat ze hun eigen leven minder vinden omdat die ander maar op het strand mooie foto’s plaatst en dat geeft toch, terwijl je vrienden om je heen hebt en je hele leven voor je hebt, een eenzaam gevoel.”

Andermans geluksmomentjes

Ook Paul Sinha, die Jezus’ rechterhand Petrus speelt, snapt die keerzijde van social media. “We leven in een tijd waarin je zou denken dat iedereen verbonden met elkaar is omdat social media dat in essentie zou moeten doen. Maar tegelijkertijd denk ik dat iedereen constant bezig is met andermans prestaties en andermans geluksmomentjes.”

Er wordt niet altijd een realistisch beeld geschetst, vindt de zanger. “Het leven draait nou eenmaal om ups and downs. Iedereen heeft zijn demonen te bevechten, dus je kan er niet altijd van uitgaan dat wat andere mensen posten ook de waarheid is.”

Toegevoegde waarde

Lucas Hamming ziet juist de toegevoegde waarde van social media. “Met social media en hoe dat verder ontwikkeld is kan je juist op heel veel manieren contact met elkaar zoeken”, zegt de rocker, die de rol van Judas vertolkt in The Passion. Ook muziek verbroedert volgens Lucas. “Bij mijn optredens leren mensen die vooraan staan elkaar kennen en daar ontstaan hele vriendengroepen uit.”

Volgens Ron Boszhard, een van de discipelen, is het actief opzoeken van mensen het beste middel tegen eenzaamheid. “Ik heb een opa die 100 is geworden in december en die zegt wel ik ga alleen naar bed en sta elke morgen alleen op, maar in de tussentijd gaat hij er wel op uit en probeert hij in ieder geval in contact te komen met andere mensen. Als je honger hebt moet je gaan eten, als je eenzaam bent moet je proberen te kijken of je daar wat aan kan doen.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren