Aretha Franklin postuum geëerd met Pulitzer

Door ANP, maandag 15 april 2019 21:55, views: 9, bron: ANP

NEW YORK - Zangeres Aretha Franklin is maandagavond postuum geëerd met een speciale vermelding bij de uitreiking van de Pulitzer Prize. De Queen of Soul krijgt de prestigieuze onderscheiding voor haar "onmiskenbare bijdrage aan de Amerikaanse muziek en cultuur de afgelopen vijf decennia".

De jury van de Pulitzer Prize mag deze speciale vermelding uitreiking als zij het gevoel heeft dat een bijzonder persoon geëerd moet worden die niet in aanmerking komt voor een normaal beeldje. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een vrouw deze onderscheiding krijgt toegekend.

De prijzen werden uitgereikt in 21 categorieën. De Pulitzer Prize voor journalistiek gingen naar de Wall Street Journal en de New York Times voor hun berichtgeving over het tijdperk Trump.

De Pulitzers zijn de meest prestigieuze prijzen in de Amerikaanse journalistiek. Ze worden sinds 1917 toegekend, als wilsbeschikking van krantenuitgever Joseph Pulitzer. Het bestuur dat ze toewijst telt achttien leden, onder wie vroegere winnaars en andere beroemde journalisten en academici.

Hall of Fame

Franklin geldt als een van de grootste zangeressen van de twintigste eeuw. Tot haar grootste hits behoren onder meer Respect, I Say a Little Prayer, Chain of Fools, Think en I Knew You Were Waiting (For Me). Zij won onder meer achttien Grammy's en was de eerste vrouw die een plek kreeg in de Rock & Roll Hall of Fame.

Zij overleed in augustus op 76-jarige leeftijd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren