logo songteksten.net

Henry van Loon gebruikt succes Luizenmoeder

AMSTERDAM - Henry van Loon ondervindt weinig hinder van zijn toegenomen populariteit door De Luizenmoeder. "Doordat ik nu zo populair ben of zo, the man in the picture, gaan er allemaal deuren open. Zo werkt het nu eenmaal", zegt de komiek, die te zien was als conciƫrge Volkert, in De Telegraaf.

Ook voor andere acteurs uit de populaire serie helpt het succes volgens Henry. "Van Diederik Ebbinge werd een jaar geleden nog een pilot afgekeurd en nu opeens is het:' Diederik Ebbinge! Yes, kom met je idee!' Opportunistisch, maar ook logisch want een tv-zender moet geld verdienen. Daar maak ik nu gebruik van."

Zo is de komiek vanaf donderdag te zien op Videoland in de nieuwe satirische sketchshow Random Shit. De serie, bedacht door New Kids-duo Steffen Haars en Flip van der Kuil, bestaat uit losse verhalen waarin Henry 21 verschillende personages speelt. "Het is echt Random Shit geworden, er zijn afleveringen in zwart/wit, met horror, over the top en New Kids-achtig. Niet 'hier is een nieuw sketchprogramma met Henry van Loon', ik ben slechts een vehikel", vertelt hij over de show waarin ook Ruben van der Meer te zien is. "De kracht van het project is dat alle regisseurs hun eigen ding hebben kunnen doen. Het zijn acht kunstwerkjes geworden."

Dat de serie op Videoland te zien is in plaats van gewoon op televisie, vindt Henry juist goed. "Het is een plek waar de kijker echt naartoe moet. Random shit had bij de NPO niet gekund. Los daarvan: als je langs zoiets komt op NPO 3 zap je misschien makkelijker weg. Nu trek je mensen die bijvoorbeeld mij tof vinden of van het werk van Steffen & Flip houden", vertelt hij. "En als het niet hun smaak is, kunnen ze een volgende aflevering opzetten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren