logo songteksten.net

Groenendijk heeft nooit rust in zijn hoofd

ROTTERDAM - Cabaretier Richard Groenendijk neemt voor het eerst in zijn 23-jarige carrière anderhalf jaar vrij. "Maar ik heb alweer twaalf kantjes geschreven voor mijn nieuwe programma. Het is nooit rustig in mijn hoofd¨, zegt de 46-jarige Groenendijk in een interview met het AD.

De cabaretier neemt volgende maand met pijn in het hart afscheid van zijn voorstelling Om alles!. "Ik heb de show nu bijna 220 keer gespeeld. Normaal gesproken ben je blij dat de zomer eraan komt: klaar, lekker nieuwe dingen doen. De voorstelling gaat over loslaten, maar mij lukt dat niet met dit programma. Het was geweldig, overal uitverkochte zalen. De mensen trokken de lampen van het plafond…”

De laatste voorstelling is niet toevallig in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. "Ik zal altijd in het Oude Luxor beginnen én eindigen. Geen zaal die zó hard lacht. Het liefst zou ik er een slaapkamer hebben.”

Ondanks al zijn successen blijft Groenendijk bang om te falen. "Dat komt omdat ik ben begonnen tussen de frituurpannen", zegt hij. "De afgelopen tien jaar heb ik absoluut geen klagen, maar ik blijf nederig."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren