Hendrickx: Pieter gaf vertrouwen en sleepte je mee

Door ANP, donderdag 18 april 2019 19:52, views: 14, bron: ANP

AMSTERDAM - Pieter Verhoeff, die woensdagavond overleed, was een “inspirerende, energieke man die je vertrouwen gaf en meenam in de wervelwind van zijn verhalen". Dat stelt actrice Monic Hendrickx, die met hem samen de klassieker Nynke maakte, in een korte reactie op zijn overlijden. De film uit 2001 leverde Hendrickx een van haar Gouden Kalveren op.

“Er zijn een paar mensen van wie je denkt: die zullen er altijd zijn, die gaan nooit dood”, stelt de actrice. “Hij werd eigenlijk nooit oud en bruiste nog steeds van de energie en de ideeën. Zijn overlijden is een groot gemis voor de Nederlandse filmwereld.”

Verhoeff was een perfectionist die zijn hoofdrolspeelster heel intensief betrok bij het maakproces, vertelt Hendrickx. “Al in de scriptfase mocht ik meedenken over Nynke van Hichtum. Ik herinner mij het draaien als een heerlijke periode. We hadden ook vijftig draaidagen; dat is een luxe die tegenwoordig ondenkbaar is.” Verder herinnert de actrice vooral zijn humor. “Hij kon zaken heel fijn relativeren en maakte dingen nooit heiliger dan het was, ook het filmmaken niet.”
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren