20.000 bezoekers The Passion in Dordrecht

Door ANP, vrijdag 19 april 2019 02:12, views: 21, bron: ANP

DORDRECHT - In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas.

Martijn Krabb├ę praatte het openluchttheaterstuk op televisie aan elkaar, op Radio 2 gaf Wouter van der Goes tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Rode draad van de voorstelling was deze keer het thema eenzaamheid. In tien Dordtse verzorgingshuizen kregen bewoners gasten op bezoek met wie ze samen de tv-uitzending keken.

Volgens een gemeentewoordvoerder kwamen er tot kort voor het begin van The Passion nog busladingen met geïnteresseerden aan in de Dordtse binnenstad. Het publiek stond langs de kades en op een speciaal ponton in de haven van het Maartensgat.

Het evenement verliep zonder wanklank, wel hield de politie een 29-jarige Dordtenaar aan omdat hij een drone liet vliegen rond de Oude Kerk en boven de mensenmassa. Volgens de politie kan hij een boete verwachten van enkele honderden euro's. Het onderzoek is overgedragen aan de luchtvaartpolitie.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren