logo songteksten.net

Pieter Derks: oudejaarsconference speeltuin

AMSTERDAM - Pieter Derks heeft wel oren naar een oudejaarsconference. De cabaretier omschrijft het format in een interview met de Volkskrant als "een speeltuin". "De vorm is zo leuk, júíst omdat het over actualiteit en nieuws moet gaan."

Om precies die reden - het vaste format en de nieuwsinsteek - zien sommige collega's de oudejaarsconference als een keurslijf, meent Derks. Hij deelt die mening niet. "Je mag het over alles hebben, zolang het maar in het afgelopen jaar is gebeurd."

Toch staat er voor Derks nog geen oudejaarsconferentie op de planning. Maar mocht hem nu, terwijl 2019 al drie maanden onderweg is, nog worden gevraagd een oudejaarsconference op poten te zetten, dan durft Derks dat best aan. "Het zal organisatorisch nog een heel gedoe worden, maar ik zou het wel redden denk ik."

In 2013 maakte Derks een oudejaarsconference voor Radio 1. In 2016 blikte hij voor NU.nl terug op het jaar. Momenteel staat de cabaretier met zijn nieuwe programma Voor wat het waard is in de theaters.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren