Moppereend is Prentenboek van het Jaar 2020

Door ANP, dinsdag 23 april 2019 01:38, views: 8, bron: ANP

AMSTERDAM - Nederlandse jeugdbibliothecarissen hebben Moppereend alvast gekozen als het Prentenboek van het Jaar 2020, meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Het boek is geschreven door Joyce Dunbar, geĂ¯llustreerd door Petr HorĂ¡?ek en vertaald door Jesse Goossens.

Het boek speelt een hoofdrol bij de Nationale Voorleesdagen die op 22 januari komend jaar beginnen met Het Nationale Voorleesontbijt. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

"Moppereend is een veelzijdig prentenboek dat alle peuters en kleuters aanspreekt en veel stof geeft om over te praten. De illustraties zijn prachtig, kleurrijk en herkenbaar. De tekst is eenvoudig en helder. Ook is het thema mooi neergezet, want: iedereen heeft wel eens een mopperbui of een donderwolk boven zijn hoofd. Maar je hebt elkaar nodig om de lucht weer te klaren, want na regen komt zonneschijn", zo luidt de motivering voor de keuze van het boek.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren