Nederlanders uit top singleslijst verdreven

Door ANP, vrijdag 26 april 2019 15:40, bron: ANP

AMSTELVEEN - Voor de eerste keer in meer dan anderhalf jaar tijd staat er geen Nederlands product meer bij de eerste drie van de Single Top 100. Lil' Kleine houdt geen stand in de top waardoor er na 83 weken een einde komt aan de continue stroom van hits van eigen bodem.

De laatste keer dat de top drie volledig uit buitenlandse artiesten bestond was op 23 september 2017 toen Dua Lipa (New Rules), J Balvin & Willy William (Mi Gente) en Sam Smith (Too Good At Goodbyes) de dienst uitmaakten. Deze week zijn het Lil Nas X, Avicii en Mabel die de Single Top 100 aanvoeren.

De Amerikaanse rapper Lil Nas X staat voor de tweede week bovenaan. Aan zijn Old Town Road zit overigens wel een Nederlands tintje. Producer YoungKio leverde de beats voor de megahit, maar hij krijgt geen titelcredits.

Een opvallende prestatie is er tot slot voor BLØF en Geike Arnaert. Hun Zoutelande staat voor de derde week op rij op plaats 100.

Singles Top 10 week 17

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Lil Nas X (feat. Billy Ray Cyrus) - Old Town Road

2. (3) Avicii feat. Aloe Blacc - SOS

3. (4) Mabel - Don't Call Me Up

4. (5) Daddy Yankee feat. Snow - Con Calma

5. (7) Kris Kross Amsterdam x Maan x Tabitha feat. Bizzey - Hij is van mij

6. (6) Billie Eilish - Bad Guy

7. (10) Suzan & Freek - Als het avond is

8. (2) Lil Kleine - Het geluid

9. (-) KM feat. Frenna & Jonna Fraser - Mamacita

10. (13) Dopebwoy feat. 3robi & Mula B - Walou Crisis
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren