logo songteksten.net

Wouter Hamel om muzikale raad naar moeder

(Novum) - Wouter Hamel klopt voor commentaar op zijn muziek graag aan bij zijn moeder Janine. De 34-jarige jazzzanger, die een platina plaat kreeg voor Nobody's Tune uit 2009, werkte in de zomer bij zijn ouders aan zijn nieuwe plaat.

"In een stal had ik mijn piano neergezet", vertelt Hamel aan Margriet. Na een paar dagen liep hij vast met een liedje, waarna hij zijn moeder om haar mening vroeg. "Ze zei: dit heb je op je eerste plaat ook gedaan. Van een ander liedje zei ze: aan het eind kakt het in. Zo hebben we samen alles beluisterd."

De zanger vond het soms onzin wat zijn moeder zei, maar erkent ook dat ze smaak heeft. "En ze zegt dingen die vrienden niet zo snel zouden zeggen. Ik beschouw haar als een vriendin. Dankzij haar is er een liedje op de plaat gekomen waar ik harder aan ben gaan werken, zodat het wél goed werd."

Verder geeft Hamels moeder hem graag kledingadvies. "Je moet geen grijs shirt meer aandoen als je op televisie bent, dat staat je echt niet, zei ze. Ze heeft echt overal een mening over."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren