Guus had geen idee van zijn Australische fans

Door ANP, maandag 29 april 2019 08:08, bron: ANP

SYDNEY - Guus Meeuwis, die op Koningsdag een concert heeft gegeven in Australiƫ, had geen idee dat hij zo gewild was in het land. "Totdat ik steeds vaker de vraag kreeg wanneer ik naar Sydney zou vertrekken", zegt de zanger in een interview met AD.

Het begon met een Nederlander die in Australiƫ woont en jaren geleden is begonnen met een campagne om Guus naar Australiƫ te krijgen. Het heeft uiteindelijk vier jaar moeten duren voordat Guus met twintig man aan band, crew en management naar de andere kant van de wereld is gegaan. "Het voelt een beetje als een schoolkamp. We werken hard, want iedereen in het team wil van dit concert iets heel bijzonders maken. Tegelijk genieten we enorm van deze ervaring."

Zo'n 2200 in oranje geklede Nederlanders kwamen af op het concert G'day met een zachte G. Het bier was na anderhalf uur op, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd gehost en er was uiteraard een polonaise. "Het was een mega-ervaring", zegt Guus na afloop. "16.000 kilometer van huis en dan zo'n enthousiaste zaal voor je neus. Ik ben daar van onder de indruk, dat went nooit."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren