Eye-man wordt hoofd Filmfestival Nieuw-Zeeland

Door ANP, dinsdag 30 april 2019 09:43, bron: ANP

AMSTERDAM - Marten Rabarts, die zich sinds 2015 als hoofd bij Eye International sterk maakt voor de promotie van de Nederlandse film in het buitenland, wordt directeur van het filmfestival van Nieuw-Zeeland. Hij begint in oktober om de editie van 2020 voor te bereiden, staat op de website van het New Zealand International Film Fesitval (NZIFF). Het filmfestival van Nieuw-Zeeland vindt plaats in juli en augustus.

Rabarts volgt de gepensioneerde filmfestivaldirecteur Bill Gosden op. Rabarts is geboren in Nieuw-Zeeland, maar woonde in Australië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en India en de afgelopen twintig jaar voornamelijk in Nederland.

Rabarts: "Op ons filmfestival gaan bezoekers niet alleen 'naar de film', ze ervaren cinema door in de huid van anderen te kruipen, waarbij ze geconfronteerd worden met hun vreugde en pijn. Een filmfestival pretendeert geen gemakkelijk antwoorden te bieden, maar ik kijk ernaar uit films van thuis en over de hele wereld te presenteren die de meest urgente, artistiek intrigerende vragen van deze tijd blijven stellen, net zoals NZIFF dat de afgelopen vijftig jaar heeft gedaan".
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren