logo songteksten.net

J.K. Rowling schept online Potter-wereld

(Novum/AP) - Harry Potter-fans kunnen binnenkort hun hart ophalen aan het geheimzinnige project Pottermore van J.K. Rowling. De schrijver van de boekenreeks heeft een interactieve wereld geschapen waarin liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en spellen kunnen spelen, zo maakte ze donderdag bekend tijdens een persconferentie in Londen.

Volgens de Britse komt er geen achtste boek in de Harry Potter-reeks. Wel zijn de boeken voor het eerst te bestellen in de vorm van een e-book en komt er een encyclopedie met veel nieuwe informatie over de personages. Volgens Rowling had ze die 'al die jaren op de plank liggen'.

Fans kunnen op de nieuwe site hun ideeën uitwisselen over de wereld van Harry Potter. Naar eigen zeggen krijgt Rowling vier jaar na het verschijnen van het laatste boek nog altijd duizenden verhalen, tekeningen, ideeën en suggesties binnen over de boekenreeks.

De site gaat online op 31 juli, Harry's verjaardag. Alleen de eerste miljoen geregistreerde gebruikers hebben dan toegang. Vanaf oktober kan iedereen Pottermore bezoeken.

De zeven Harry Potter-boeken zijn wereldwijd meer dan 450 miljoen keer over de toonbank gegaan. De reeks, waarvan het eerste deel eind jaren negentig verscheen, maakte van Rowling een van rijkste vrouwen ter wereld.

Het laatste boek, Harry Potter en de Relieken van de Dood, kwam in 2007 uit. Volgende maand verschijnt de laatste film over de boekenserie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren