logo songteksten.net

Nederlandse film Tess draait op veel festivals

KALINIGRAD - De Nederlandse film Mijn bijzonder rare week met Tess is geselecteerd voor een groot aantal buitenlandse filmfestivals. De veelgeprezen jeugdfilm van regisseur Steven Wouterlood is deze week te zien in Rusland, Noorwegen en Duitsland.

Het zijn niet de eerste selecties voor Mijn bijzonder rare week met Tess. Eerder beleefde de Nederlandse film zijn wereldpremière op het festival van Berlijn, waar het coming-of-ageverhaal een Special Mention kreeg van de jury van de jeugdfilmcompetitie. De jury noemt de film "een uniek verhaal vol onverwachte gebeurtenissen en humor, dat zeer tactvol vertelt over sterfelijkheid en het omgaan met verlies".

Mijn bijzonder rare week met Tess gaat over de jongen Samuel die tijdens een vakantie op Terschelling Tess ontmoet. Hij besluit haar te helpen met een groot plan dat ze heeft opgezet om haar biologische vader te vinden.

Onder anderen Jennifer Hoffman, Hans Dagelet, Terrence Schreurs en Julian Ras zijn te zien in de familiefilm, die vanaf oktober in de Nederlandse bioscopen te zien is. De hoofdrollen zijn voor Sonny Coops van Utteren en Josephine Arendsen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren