logo songteksten.net

Rick Paul van Mulligen naar Nationale Theater

DEN HAAG - Het Nationale Theater voegt drie nieuwe vaste acteurs toe aan zijn ensemble. Rick Paul van Mulligen, Soymaya Ahouaoui en Mariana Aparicio Torres maken vanaf najaar 2019 vast onderdeel uit van het gezelschap, maakte HNT vrijdag bekend.

Artistiek leider Eric de Vroedt beklemtoont met de drie nieuwe namen "een vernieuwingsslag van ons ensemble" door te voeren. "Deze drie acteurs zorgen voor verjonging en maken ons ensemble nog diverser. De nieuwe acteurs hebben veel in vlakke vloer-theaters gespeeld, ik hoop dat zij deze doe-het-zelf-mentaliteit, grote betrokkenheid en transparante speelstijl meenemen naar de grote zaal."

Alle drie zijn ze geen onbekenden van Het Nationale Theater. Zo speelde Rick Paul van Mulligen eerder in Othello en werd genomineerd voor de Arlecchino. In 2020 gaat deze voorstelling in reprise op tournee langs de schouwburgen in het hele land.

Van Mulligen is naast zijn theaterwerk bekend van films als Bella Donna’s, tv-serie A’dam - E.V.A. en zijn recente deelname aan het populaire televisieprogramma Wie is de Mol. Soumaya Ahouaoui schitterde vorig jaar in de succesvolle voorstelling Melk & Dadels in regie van Daria Bukvi?. Mariana Aparicio Torres was eerder bij HNT te zien in We zijn hier voor Robbie en Metropolis 1.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren