logo songteksten.net

Stef Bos herdenkt in Westerbork

WESTERBORK - Stef Bos treedt zaterdagavond op tijdens de dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork. Hij brengt een muzikaal eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

In het herdenkingsprogramma is plaats voor twee nummers, waaronder 'Hier vertrok de trein' dat Stef Bos speciaal voor Kamp Westerbork schreef en dat hij voor deze editie van de herdenking heeft herschreven. “Een lied van de eerste cd en dat ontstond door de herinnering aan een schoolbezoek van meer dan 45 jaar geleden, dat een verpletterende indruk naliet. Een lied dat hier na al die jaren thuis zal komen”, zegt Stef Bos. Daarnaast zingt hij het nummer 'Daarom zijn wij vrij'.

Vorig jaar trad Claudia de Breij op in Kamp Westerbork, het jaar ervoor kwam Douwe Bob. De stille tocht en het herdenkingsprogramma worden live uitgezonden door RTV Drenthe.

In Amsterdam spreekt theatermaker en schrijver Diederik van Vleuten tijdens de jaarlijkse 4 mei-voordracht. Dat doet hij in De Nieuwe Kerk, voorafgaande aan de Nationale Dodenherdenking op de Dam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren