logo songteksten.net

Show Toto komt langzaam op gang

(Novum) - Toto stond donderdagavond met een show in Amsterdam die wat langzaam op gang kwam. Pas na een uur, toen de mannen wat bekender repertoire ten gehore brachten, kwam het publiek in de stemming.

Toto ging in 2008 uit elkaar, maar besloot vorig jaar tot een reünie. De oude rockers deden toen Bospop en Heerhugowaard aan. "We zijn blij weer terug te zijn", sprak zanger Steve Lukather zijn fans toe. "We hadden niet verwacht dit nog een keer te doen."

Naast de 53-jarige zanger stonden David Paich, Joseph Williams, Steve Porcaro en Nathan East op het podium van de uitverkochte Heineken Music Hall. De mannen werden vergezeld door enkele begeleidende artiesten, die ook de ruimte kregen zich te laten zien.

Het eerste halfuur van het concert verliep opmerkelijk rustig. Toto speelde wat minder bekende nummers, waar het publiek tam op reageerde. Hoewel de mannen een dagje ouder worden, hadden ze duidelijk wel plezier op het podium.

Het duurde even voor een van Toto´s grootste hits, Pamela, voorbijkwam. "Hèhè", klonk het van verschillende kanten. Het nummer zorgde ervoor dat het publiek eindelijk een beetje loskwam.

Verschillende bandleden kregen de ruimte voor een solo, maar ook daar wisten de fans niet altijd raad mee. Het was dan ook redelijk rumoerig. Toto besloot Human Nature van Michael Jackson op te dragen aan bassist Mike Porcaro, die thuiszit met de neurologische ziekte ALS.

Daarna werd een vaatje hits opengetrokken. Nummers als Africa, Rosanna en Georgy Porgy passeerden de revue, en de sfeer kwam er steeds beter in. Na een show van bijna twee uur verdwenen de mannen van het podium, nadat Steves zoon Trevor nog een nummer meespeelde op de gitaar.

Het publiek schreeuwde om een toegift, en kreeg die ook. "We houden van Holland", verzekerde Steve zijn toehoorders. "Ik zou wel kunnen huilen van blijdschap, maar dat doe ik niet." De avond werd afgesloten met Hold the Line, en toen ging het dak er pas echt af.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren